Campanie electorala

Evident ca si la Silistea campania electorala este una atractiva. Am aflat ca sunt 4 candidati: Avram Iulica, Petrescu Mihai, Rizoiu Stefan si Olteanu Petrica.
Am primit de la un sustinator programul domnului Olteanu . Mie-mi place ca exista niste subiecte de discutie si interes pentru  urbe. Spre deosebire de alte localitati aci cred ca miza este doar la nivel personal si  mai cred ca avem un buget.

Programul d-lui Olteanu4 programe mari pentru4 ani de mandat, 2012-2016

  • Un sat mai curat !

1. Bidoanele si pungile de plastic sunt ca un cancer pentru mediu, amenintand sanatatea noastra si a copiilor nostri. Propun organizarea unui comitet de urgenta pentru solutionarea acestei probleme.

2. Recomand administrarea responsabila in folosul comunitatii a gunoiului de grajd care acum  este depozitat si utilizat in mod haotic. Acesta se poate dona sau cumpara de catre primarie, urmand a fi transformat in lichid si compost pentru a fertiliza pasunea comunala.

3. Sustin infiintarea sau contractarea unui serviciu de preluare a gunoiului menajer.

4. Doresc curatarea si mentinerea cureteniei pe strazile asfaltate si utile.

5. Intentionez demararea unui proiect “Liziera verde” care consta in repopularea cu copaci a portiunii de pamant dintre Magura si Cotigioaia.

Un sat mai frumos !

1. Centrul civic – oglinda satului. Este nevoie de o alta fata pentru arealul cuprins intre intrarea in sat – centru – Armeanca – Scoala Noua – transformator, prin restaurarea constructiilor din patrimoniu (camin, posta, primaria veche, monumente, etc) si amenajarea de spatii verzi si de trotuare.

2. Podul vechi – rusinea satului: Este necesara reconstruirea urgenta a acestuia prin apelare la o arhitectura speciala plecand de la un  proiect existent.

Un sat mai civilizat !

1. Caminul cultural, scoala veche si biblioteca vor fi redate cetatenilor pentru informare, instruire si cultura prin crearea de programe educative pentru elevi si profesori (mediu, sanatate, ecologie, etc) prin reinfiintarea activitatilor culural-artistice si infiintarea unor reuniuni si cluburi ale pensionarilor, ale agricultorilor, ale crescatorilor de animale, etc.

2. Atentie pentru sanatate prin infiintarea unui cabinet stomatologic in comuna, prin controale medicale generale si periodice si reinceperea studiului pentru aducerea apei de la adancime, adica o apa in parametri admisi legali.

3. Vreau sa reiau dialogul si intalnirile cu “Fii satului”

4. Sprijin un plan de reabilitare, conservare si trecere in circuitul turistic a “Casei Memoriale Marin Preda” si a celorlalte locuinte din spatiul morometian.

5. Vreau construirea unui punct de acces la internet la biblioteca pentru o informare rapida.

6. Doresc finalizarea caminului de batrani.

7. Sprijin Biserica si activitatile acesteia pentru locul important pe care il are in educarea cetateanului.

Un sat mai bogat !

1. Infiintarea unui targ comunal langa moara sau islaz (poate fi organizat anual festivalul “Bisisica” al pastramei, al branzei, etc).

2. Infiintarea de asociatii si cooperatii sprijinite prin fonduri din programele europene pentru crescatori de animale, crescatori de pasari, prelucarea laptelui, gradinarit, apicultura, etc.

3. Promovarea valorilor traditionale si a unui sentiment de mandrie locala prin premierea celei mai curate gospodarii, premierea celor mai frumoase oi, vaci, porci, etc.

4. Inceperea si finalizarea soselei de legatura cu localitatea Zimbreasca si reamenajarea soselei Centru Silistea – Raca.

5. Administrarea mai inteleapta a pasunii satului prin parcelarea pasunii, ingrasarea cu ingrasamant natural, intretinerea acesteia cu reinsamantare.

*Acest program va fi completat cu propunerile dvs. la nr. telefon 0766 450 267

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Website